BERonline.ro

Slujind comunitatea crestina prin informare, dezbateri si edificare spirituala. Pentru a beneficia de acces extins in cadrul forumului sunteti invitati sa va inregistrati!
Acum este Joi Sep 09, 2010 4:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: SARBATORI
MesajScris: Lun Apr 20, 2009 7:38 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Locaţie: Elvetia
HRISTOS A INVIAT!

Sus

MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:26 am 
Neconectat
utilizator
utilizator

Cu adeavarat ...este viu!!!

,,Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi şi Cel de pe urmă,
Cel viu. Am fost mort, şi iată că sînt viu în vecii vecilor.
Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.''

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:08 am 
Neconectat
utilizator foarte activ
utilizator foarte activ

Locaţie: Bucuresti
Mani scrie:
HRISTOS A INVIAT!

Adevarat! A inviat!

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Apr 21, 2009 9:44 am 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Un text care se canta in Biserica la Inviere:

„Ziua Învierii! Şi să ne luminăm cu prăznuirea,
Şi unul pe altul să ne îmbrăţişăm.
Să zicem "fraţilor" şi celor ce ne urăsc pe noi;
Să iertăm toate pentru Înviere.
Şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi,
Cu moartea pe moarte călcând,
Şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.”

Sus

Subiectul mesajului: Pastele pt Tuti
MesajScris: Vin Mai 01, 2009 5:35 am 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Locaţie: Peru
frate Tuti,

Inteleg ce vrei să spui dar e incorect sa uitam de Paste, reducandu-l la Cina! Nu scrie in Biblie sa tinem Pastele si Craciunul. Dar toata creatia e setata in cicluri saptamanale, lunare, anuale. Omul tine anii, ca parte a planului lui Dumnezeu cu creatia zilei a 4-a. D-aia avem luminatori pe cer, să ne dea un calendar, un sens şi o dimensiune a timpului.
Daca avem un craciun si un paste zilnic interior spiritual, si o odihna ca cea de sabat, dar mereu, slavă Domnului! Dar asta nu reduce importanţa ANUALA a celebrării oficiale si publice a celor mai importante evenimente din istorie!!! Intruparea dumnezeirii si invierea omenirii in Cristos sunt evenimente transcentente, care merita sarbatoarea lor anuala mai mult decat Ziua Nationala, 1 Mai muncitoresc sau Ziua copilului, nu crezi? Daca are cineva motiv sa benchetuiasca si sa sara intr-un picior, suntem noi, credincniosii, nu?

Apoi, nu gasesc rostul teoriei despre diferenţa dintre Paştele evreiesc şi cel creştin, ca reacţie la doleanţa mea despre data corectă pentru sărbătorirea Paştelui, Săptămânii Mari, Învierii şi .. iepuraşului. Pentru ca nici nu era vorba despre conţinutul sărbătorii, ci despre DATA la care să se facă, şi care dpdv istoric, legal, real şi drept, se face în ziua a 14-a a lunii 1 din calendarul religios evreiesc. Dacă cineva vrea să sărbătorească iepuraşi şi ouă roşii, sau miei fripţi la foc, sau slujba de înviere... e treaba lui, dar să fie pe 14 a întâia. Asta e doleanţa mea. Vreau să ştiu când pică.

Sus

MesajScris: Vin Mai 01, 2009 6:14 am 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Frate Marc daca vrei sa afli data din calendarul evreiesc in care suntem intr-o anumita zi iti propun sa te uiti pe un site de stiri evreiesc: http://www.jpost.com
Nu indica decat data dupa calendarul evreiesc dintr-o anumita zi... din nefericire :( .
Oricum daca te documentezi un pic dupa Wikipedia vei vedea ca spre deosebire de calendarul nostru calendarul evreiesc este mult mai "variabil"... :
http://en.wikipedia.org/wiki/Hebrew_calendar

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Mai 01, 2009 7:50 pm 
Neconectat
utilizator
utilizator

marcusdumitru scrie:
Apoi, nu gasesc rostul teoriei despre diferenţa dintre Paştele evreiesc şi cel creştin, ca reacţie la doleanţa mea despre data corectă pentru sărbătorirea Paştelui, Săptămânii Mari, Învierii şi .. iepuraşului.

teoria despre diferenta dintre Paste si cina n-a fost ca reactie la doleanta despre data corecta, ci a fost o sustinere la afirmatia ca crestinii nu trebue sa tina Pastele.
si afirmatia a fost:
tuti scrie:
Nu cred ca crestini ar trebui sa tina Pastele
nu am amintit nimic ca trebue sa uitam Pastele. Am spus doar ca nu trebue tinut, "Hristos Pastele nostru a fost jertfit", ce am scris n-a fost un rsapuns la intrebarile pe care le ai pus pentru ca nu am amintit nimic de data cind trebue tinuta. Sint foarte multi care nu stiu prea multe de Paste ci stiu doar ca Domnul Isus a murit si a inviat si asta inseamna Paste. Din cauza asta am scris de diferenta intre paste si cina.
Frate Marcus asa cum ai doleanta sa sti ziua corecta asa am si eu citeva intrebari (intrebarile nu ti le pun personal dar daca ai un raspuns e bine venit): Daca noi ca crestini tinem Pastele de ca sa nu-l tinem identic cum il tineau evrei? Apoi la pastele evreiesc de ce nu se spune nimic de nici o inviere? Invierea face parte ca ritual din Pastele instituit de Moise? nu cumva Pastele evreiesc a incetat ca sarbatoare o data cu invierea Domnului? de ce nu seamna Pastele sarbatorit de crestini cu cel evreiesc ca ritual? Evreii il practica corect sau crestinii?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Dec 23, 2009 11:16 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

A sosit CRACIUNUL! Sarbatori fericite!
Un articol interesant cu privire la stabilirea datei de 25 dec: http://www.crestinortodox.ro/craciun/98 ... crestinism

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2