marcusdumitru scrie:
Apoi, nu gasesc rostul teoriei despre diferenţa dintre Paştele evreiesc şi cel creştin, ca reacţie la doleanţa mea despre data corectă pentru sărbătorirea Paştelui, Săptămânii Mari, Învierii şi .. iepuraşului.
teoria despre diferenta dintre Paste si cina n-a fost ca reactie la doleanta despre data corecta, ci a fost o sustinere la afirmatia ca crestinii nu trebue sa tina Pastele.
si afirmatia a fost:
tuti scrie:
Nu cred ca crestini ar trebui sa tina Pastele
nu am amintit nimic ca trebue sa uitam Pastele. Am spus doar ca nu trebue tinut, "Hristos Pastele nostru a fost jertfit", ce am scris n-a fost un rsapuns la intrebarile pe care le ai pus pentru ca nu am amintit nimic de data cind trebue tinuta. Sint foarte multi care nu stiu prea multe de Paste ci stiu doar ca Domnul Isus a murit si a inviat si asta inseamna Paste. Din cauza asta am scris de diferenta intre paste si cina.
Frate Marcus asa cum ai doleanta sa sti ziua corecta asa am si eu citeva intrebari (intrebarile nu ti le pun personal dar daca ai un raspuns e bine venit): Daca noi ca crestini tinem Pastele de ca sa nu-l tinem identic cum il tineau evrei? Apoi la pastele evreiesc de ce nu se spune nimic de nici o inviere? Invierea face parte ca ritual din Pastele instituit de Moise? nu cumva Pastele evreiesc a incetat ca sarbatoare o data cu invierea Domnului? de ce nu seamna Pastele sarbatorit de crestini cu cel evreiesc ca ritual? Evreii il practica corect sau crestinii?