Mani scrie:
In concluzie, nu este sufiecient sa crezi in Hristos, sa-ti fi predat viata, etc, ca sa fii mantuit. Mai este necesara si invatatura sanatoasa, cea care ne-a fost transmisa de Sf. Apostoli. "Altfel, degeaba ati crezut".
Filadelfia scrie:
Concluzia ta însă nu-i corectă. E suficient să crezi în Hristos, să-ţi predai Lui viaţa, dar acestea să fie reale, să vină în urma unei cercetări de sine din care să rezulte că păcatele nu pot fi iertate decât în Numele Domnului Isus, să urăşti păcatul care ţi-a adus condamnarea şi să ai bucuria împăcării cu Dumnezeu.
M-am referit la cei care indeplinesc toate cele de mai sus, dar sunt eretici, de exemplu pentru ca neaga intr-o forma sau alta Sf. Treime.
Credincioasa din Carol Davila, prin care m-am intors eu la Domnul, a intrat intr-o grupare care neaga Sf. Treime (crede in sf. doime) si mai considera ca ea, gruparea lor, este singura si adevarata biserica. Deci doua erezii. Or mai fi si altele, dar astea sunt suficiente ca sa intre sub Galateni 5.20, unde este scris ca cei care au erezii (nu certurile de partide, cum gresit traduce Cornilescu) nu vor vedea Imparatia Cerurilor.