BERonline.ro

Slujind comunitatea crestina prin informare, dezbateri si edificare spirituala. Pentru a beneficia de acces extins in cadrul forumului sunteti invitati sa va inregistrati!
Acum este Dum Sep 05, 2010 2:07 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: "Biserica- o pasiune, o viziune..." - Rick Warren
MesajScris: Vin Apr 23, 2010 12:24 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Primul scop al vieţii:
Ai fost planificat pt. plăcerea lui Dumnezeu.
Ar fi corect din punct de vedere biblic să spunem că am fost creaţi ca să facem voia lui Dumnezeu şi să-L glorificăm pe Dumnezeu; aceasta ar lămuri şi gravitatea păcatului nostru şi devierea de la Dumnezeu care nu sunt exprimate în expunerea umanistă şi minimalizatoare a lui W.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Apr 23, 2010 12:43 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Al doilea scop al vieţii:
Ai fost creat ca parte a familiei lui Dumnezeu.
W vorbeşte aici creştinilor, şi unele lucruri pe care le spune la această temă corespund pe deplin. Dar afirmaţiile sale fundamentale despre biserică sunt foarte departe de învăţătura Bibliei. El recomandă lectura cărţii sale "Biserica condusă de scopuri" pt. a putea înţelege mai bine "cum Şi-a conceput Dumnezeu Biserica special ca să te ajute să îndeplineşti cele cinci scopuri pe care le-a stabilit pt. viaţa ta...
Aici iese la iveală limpede erezia lui W îndreptată spre oameni. Biserica a fost creată chipurile pt. om ca să-i îndeplinească nevoile. Dar adevărul biblic este că Biserica a fost creat pt. Dumnezeu ca să-L glorifice pe El şi pt. Cristos Fiul lui Dumnezeu ca să-I servească de Mireasă şi ajutor (Ef.3:20,21; 5:25:32).
... W vorbeşte mult despre relaţiile dintre creştini... La tema "dragoste", el dă un citat tocmai de-al Maicii Tereza, o femeie care a recunoscut că din oamenii încrediţaţi îngrijirii ei vrea să facă hinduşi mai buni şi musulmani mai buni.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Apr 26, 2010 9:25 am 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Al treilea scop al vieţii:
Ai fost creat ca să fi asemănător cu Cristos
Şi aici spune W unele lucruri corecte, dar denaturează foarte grav învăţătura biblică despre sfinţenie...
Negarea învăţătirii fundamentale că viaţa spirituală a credincioşilor se bazează pe fundamentul crucificării împreună cu Cristos, că propria noastră viaţă trebuie dată la moarte şi numaimprin aeasta se poate dezvolta, desfăşura şi perfecţiona în noi viaţa de înviere a lui Cristos face parte dintre denaturările cele mai grave din cartea lui W. Acest "creştinism fără cruce" este făcut astfel acceptabil pt. creştinii de nume, nenăscuţi din nou. ...
"Creştinismul" lui W e unul în care omul natural nu găseşte moartea, ci ocazii minunate de autorealizare.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Apr 28, 2010 1:45 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Locaţie: Elvetia
Multumesc pentru prezentarea cartii. De fapt ai facut mai mult, ai prezentat autorul. Rezultatul, cu riscul ca nu suna "politic corect", este pentru mine clar: Rick Warren prezinta erezii in cartile sale, deci el este eretic.
In concluzie, nu este sufiecient sa crezi in Hristos, sa-ti fi predat viata, etc, ca sa fii mantuit. Mai este necesara si invatatura sanatoasa, cea care ne-a fost transmisa de Sf. Apostoli. "Altfel, degeaba ati crezut".

Sus

MesajScris: Joi Apr 29, 2010 10:42 am 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Mani, dacă-i suficient ce am spicuit, mă opresc aici.

Concluzia ta însă nu-i corectă. E suficient să crezi în Hristos, să-ţi predai Lui viaţa, dar acestea să fie reale, să vină în urma unei cercetări de sine din care să rezulte că păcatele nu pot fi iertate decât în Numele Domnului Isus, să urăşti păcatul care ţi-a adus condamnarea şi să ai bucuria împăcării cu Dumnezeu.
Nu-i deajuns să doreşti să-L ai ca Mântuitor, ci să-ţi fie şi Domn, adică să I te supui în toate, nu să pui învăţătura Bibliei pe acelaşi plan cu alte învăţături care pot avea în ele elemente scripturistice (aşa cum derutează cartea lui W sau "evoluţia şi îmbunătăţirea" aduse de "tradiţie"; indiferent a cui).
Înainte de "altfel degeaba aţi crezut" e scris: "dacă o ţineţi aşa cum v-am propovăduit-o". Se referă la ceva din trecut, nu la ceva din viitor, adică la nişte învăţături care vor apărea ulterior şi de care unii fac caz mai mult decât de Biblie; le dau o mai mare importanţă.
În Ioan 2 se spune despre unii care au crezut, dar Domnul Isus nu se încredea în ei.
În Ioan 6 unii au vrut să-L facă Împărat, ca să profite de puterile Lui. Credeau în ce poate face pt. ei. Din cauza asta vroiau să le fie Împărat, nu însă pt. a I fi supuşi în toate.
Pericolul major constă în închipuirea cuiva că este împăcat cu Dumnezeu pt. că a făcut cutare sau cutare lucru (unii au scos draci în Numele Lui), că a respectat anumite ritualuri, că vreun om îl poate împăca cu Dumnezeu citindu-i cartea sau pomenindu-l în pomelnic.
Domnul Isus spune că trebuie să intrăm pe poarta cea strâmtă. Dincolo de ea se află o cale pe care trebuie să mergem. Această cale e îngustă. Cine zice că a intrat pe poarta cea strâmtă dar merge pe calea cea largă se amăgeşte. Aici greşeşte W, aici greşesc cei care te "bagă" în rai cu "preţul" liturghiei, cu un maslu, cu tămâie, cu...

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Apr 30, 2010 1:50 pm 
Neconectat
utilizator foarte activ
utilizator foarte activ

Locaţie: USA
Mani,

Nu e sufcient sa iti predai viata formal Domnului...adica sa rostesti doar o rugaciune a "pocaintei"... Predarea include mai multe, asa cum bine a mentinonat Filadelfia, nu doar un simplu dat din buze sau urmarea unor ritualuri sau formule aducatoare de "liniste".

"God can do without the bended knee, but not without the broken heart"

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 11:13 pm 
Neconectat
utilizator activ
utilizator activ

Locaţie: Elvetia
Mani scrie:
In concluzie, nu este sufiecient sa crezi in Hristos, sa-ti fi predat viata, etc, ca sa fii mantuit. Mai este necesara si invatatura sanatoasa, cea care ne-a fost transmisa de Sf. Apostoli. "Altfel, degeaba ati crezut".
Filadelfia scrie:
Concluzia ta însă nu-i corectă. E suficient să crezi în Hristos, să-ţi predai Lui viaţa, dar acestea să fie reale, să vină în urma unei cercetări de sine din care să rezulte că păcatele nu pot fi iertate decât în Numele Domnului Isus, să urăşti păcatul care ţi-a adus condamnarea şi să ai bucuria împăcării cu Dumnezeu.
M-am referit la cei care indeplinesc toate cele de mai sus, dar sunt eretici, de exemplu pentru ca neaga intr-o forma sau alta Sf. Treime.
Credincioasa din Carol Davila, prin care m-am intors eu la Domnul, a intrat intr-o grupare care neaga Sf. Treime (crede in sf. doime) si mai considera ca ea, gruparea lor, este singura si adevarata biserica. Deci doua erezii. Or mai fi si altele, dar astea sunt suficiente ca sa intre sub Galateni 5.20, unde este scris ca cei care au erezii (nu certurile de partide, cum gresit traduce Cornilescu) nu vor vedea Imparatia Cerurilor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2